Hoe herken je kwaliteitskeukens?

afbeelding

De eigenschappen van een kwaliteitskeuken

Een kwaliteitskeuken komt tot stand vanuit vakmanschap. Een keuken die zonder problemen 30 tot 40 jaar kan meegaan is gebouwd met de beste materialen en de grootste expertise.

Kwaliteitskeukens

Door een uitstekende kwaliteit te bundelen met het gepaste advies qua indeling, kleur en materiaal, zal een kwaliteitsvolle keuken het resultaat worden. Als deze dan ook nog eens tot in het kleinste detail en met de grootste expertise wordt geplaatst bij u thuis, dan is het plaatje helemaal compleet.

Hoe herken je een kwalitatieve keuken?

Kwaliteitskeukens zijn keukens die je elke dag gebruikt; met een optimale benutting, een juiste opstelling en uitgevoerd in onderhoudsvriendelijke en degelijke materialen.

Laden uitgevoerd met lange geleiders over de volledige diepte van de lade en een draagkracht boven de 80kg; De persing of densiteit van de platen is zeker hoger dan 500kg/cm². Zo ontstaat er geen lucht tussen laminaat of melamine met de vezelplaat en kunnen dan ook nooit loskomen.

De zijkanten van de deuren zijn tegenwoordig gelaserd. Deze afwerking is optimaal, komt nooit los en is bovendien een veel mooiere afwerking ( geen lijmresten of zwarte laminaatranden te zien).

Alle deuren zijn bovendien uitgerust met Blum-scharnieren met ingebouwd remsysteem. Onder een hoek van minder dan 35° gaan de deuren zelfs vanzelf dicht.

De keuken moet eveneens uitgerust zijn op pvc poten en niet op kader. Bij plaatsing op een kader staat de keuken nooit zo stabiel als op poten en bij het onderwater lopen van een keuken (eventueel darm van vaatwas die scheurt of loskomt) is deze op kader ook onvoldoende beschermt tegen vocht.

Prijs vs Duurzaamheid

Hier zit meestal de adder onder het gras voor de klant. Bij de goedkopere keukens kan je nooit de kwaliteit hebben om er 30 à 40 jaar te kunnen van genieten.

De goedkopere keukenzaken werken met een densiteit van maximum 250kg/cm².

In de vezelplaten zit ook meestal een veel grovere korrel en ook meer lucht waarbij de verlijming met laminaat of melamine veel meer kans heeft om los te komen. Bij lage budgetkeukens is het ook nooit mogelijk om duurzame lades en scharnieren te gebruiken, daar zij echt wel zoveel mogelijk hun prijs willen drukken.

Bij de grotere ketens gebruikt men een densiteit van 450kg/cm². Deze zijn goed maar over het algemeen betaal je in dit soort zaken veel te veel voor de kwaliteit die je krijgt. Deze bedrijven hebben zeer grote onkosten zoals veel personeel, TV-reclames enz… Men rekent deze onkost door naar de consument.

Het best wordt je bediend bij een familiebedrijf. Daar dergelijke bedrijven altijd met eigen plaatsingsdiensten werken en niet met onderaannemers. Zij garanderen je ook een levenslange naservice en kunnen zich daardoor niet permitteren om mindere materialen te gebruiken.

Meestal werken deze met de hoogste kwaliteit op de markt en dat is momenteel een persing of densiteit van 750kg/cm².

Minder personeel en eigen mensen is ook minder onkosten. Dit resulteert altijd in een betere koop en een betere service voor de klant.

Ook bij de toestellenkeuze is de kwaliteit van belang.

Merken zoals Miele, AEG, Bosch en Siemens staan voor kwaliteit. Goedkopere merken hebben niet de kwaliteit van deze merken en geven meestal ook een mindere naservice, daar zij een zeer kleine afdeling in de Benelux hebben.

Aangaande dampkappen zijn Novy en Venduro de specialisten op de markt.

Voor spoelbakken en kranen krijg je de beste kwaliteit en een zeer mooi aanbod bij Franke.

Al jaar en dag zijn zij de marktleider en vervaardigen zij hun spoelbakken in de juiste 18/10 roestvrij staal legering. Deze zijn dan ook na 10-tallen jaren nog zeer goed te onderhouden.

De juiste keuze

De juiste keuze maak je dus met het juiste familiebedrijf die eigenhandig uw keuken plaatsen en een levenslange service bieden. Zo ben je ook zeker dat zij de beste materiaalkeuze gebruiken. Deze mensen zullen dan ook alleen maar zeer gerenommeerde merken van toestellen en spoelbakken gebruiken. Hun keukenadviseurs hebben ook jaren ervaring om met u samen de juiste opstelling voor uw keuken te maken zodat uw keukenruimte optimaal benut is en uw keuken daardoor vergroot en uw ruimte zeker niet kleiner maakt.